US/English Version:
Click here to join the US/English version...Click here to join the US/English version...  

 

 Du er her: 4SøværnsNyt4Nyhedsarkiv 20074Besøgende nr. 2.000.000

 

 Historien

 SøværnsNyt

4Nyhedsarkiv 2009

4Nyhedsarkiv 2008

4Nyhedsarkiv 2007

4Nyhedsarkiv 2006

4Nyhedsarkiv 2005

4Nyhedsarkiv 2004

4Nyhedsarkiv 2003

 Synspunkter

 Orlogsliv & Lune

 Billedserier

 Historiske Tidslinier

 Flaget

 Skibene

 Marineflyverne

 Våben/-systemer

 Officersmessen

 Uniformer mm.

 Flådens Ansigt

 Mindesmærker

 Bøger & Forskning

Redigeret og
designet af:

Johnny Balsved

 

Besøgende nr. 2.000.000:

Midt i al marinehistorien er der vel plads til at fejre sin egen hjemmeside

At producere en hjemmeside med et så omfattende indhold har naturligvis ikke været muligt uden et fortræffeligt samarbejde med søværnet.

Af Johnny E. Balsved

13. juni 2007 kunne være en ny mærkedag i flådens historie, her rundede internetudgaven af flådens historie nemlig seks år, og eksakt seks måneder senere, 13. december markeredes at besøgende nummer to million kom forbi hjemmesiden navalhistory.dk.

Nu har den danske, og tidligere dansk-norske flåde, jo mere end seks år bag sig, ja, om blot nogle få år kan flåden faktisk fejre sin officielle 500-års fødselsdag.

Helt officielt er søværnets jubilæumsdag 10. august 2010.

Der er udgivet i hundredvis af bøger omkring flåden og dens historie, både stærkt videnskabelige, historiske og også populære værker.

navalhistory.dk

For seks år siden startede jeg så så denne elektroniske udgave omkring flådens historie.

Ideen var ganske enkelt at gøre flådens historie tilgængelig på Internettet, og vel at mærke på en sådan måde, at også ikke-historikere kunne få glæde af at læse mere om denne vigtige del af Danmarkshistorien.

Da jeg oprindelig startede dette projekt, havde jeg slet ingen anelse om, at det skulle få det omfang, som den har fået i dag, jeg havde aldrig forestillet mig, at siten skulle komme op på over tusinde besøgende om dagen og her i slutningen af 2008 runde to millioner besøgende.

Lige fra starten har siten været tilgængelig på både dansk og engelsk, og derfor kommer der også dagligt besøg fra mange lande verden over.

De danske besøgende er naturligvis i overtal, men hundredetusinder af bl.a. amerikanere, tyskere, franskmænd og andre har i årenes løb besøgt siten, ja selv kineserne har fået øjne op for den danske flådes historie, og i dag ligger fx Kina på top 10 listen over besøgende.

Godt samarbejde

Om det drejer sig om flagdage, kongerækken eller andre marinehistoriske begivenheder, så vil en forespørgsel på fx søgemaskinen Google, næsten med et hundrede procents sikkerhed altid komme frem med en henvisning til denne site omkring flådens historie.

At producere en hjemmeside med et så omfattende indhold har naturligvis ikke været muligt uden et fortræffeligt samarbejde med søværnet, herunder Søværnets operative Kommando, Søværnets Materielkommando (Forsvarets Materieltjeneste), Eskadrerne, Marinens Bibliotek og Orlogsmuseet, der bl.a. har gjort det muligt at sikre en høj billedkvalitet.

Men også en utrolig mængde private, herunder tidligere marinere, har bidraget med informationer, billeder og historier.

Fremtiden, ja, jeg vil fortsætte med at udbygge hjemmesiden ikke mindst til gavn for de mange læsere i Danmark og ude omkring i verden, der her får muligheden for at lære lidt mere om den danske flåde og dens stolte historie.

Fakta om siten

Siten har i dag over 3.900 sider/opslag, hvoraf knapt 1/4 befinder sig på den US/engelske udgave. Der er over 6.600 billeder, og mere end 150 lande har besøgt siten siden starten i 2001.

Gennem de seneste år har det daglige gennemsnitlige besøgstal ligget på over 1.000 besøgende per dag, hvoraf mange naturligvis er "gengangere", herunder webmaster.

Af og til har jeg da også modtaget kritik for et lidt ældre og gammeldags design, ja, og det har jeg så lyttet til, men her på siten har jeg altid takseret det faktuelle indhold højere end et smart teknisk layout.

|Til toppen

- Har du en idé til en historie, eller mener du blot,
at der mangler noget på disse sider?

Kan du hjælpe med til at kaste et bedre lys over historien,
send en e-mail, evt. med en vedhæftet fil.
Husk at angive evt. kildeoplysninger.

Du kan også anvende Debat Forum'met her på websiten.

|Til toppen

 

SENESTE NYHEDER FRA SØVÆRNET:

10-03-2009:
Kuttere på forårsauktion

-

09-03-2009:
Skibsnavne offentliggjort

-

08-03-2009:
Biblioteksmystik

-

26-02-2009:
2. nye fregat køllægges

-

19-02-2009:
Kystradarprojekt forsinket


Flere Nyheder

-

   

Denne side er senest opdateret: -

Denne side er oprindeligt udgivet: 13. december 2007

Copyright © 2013-2016 Johnny E. Balsved - Alle rettigheder forbeholdes - Personoplysninger